fade3

Presentatie Uw PC, Tablet en Telefoon veilig gebruiken.

Diginotar, Jaren geleden werd DigiNotar gehacked een bedrijf wat SSL certificaten levert, een instituut waarvan je zou mogen aannemen dat de beveiliging daar meer dan gemiddeld is.
Juni 2016: Twitter reset tientallen miljoenen wachtwoorden.
2012: Grote hack op Linkedin, zes miljoen onversleutelde emailadressen en wachtwoorden gestolen.
In 2016 bekende Linkedin dat er 117 miljoen gegevens zijn buit gemaakt. Nu blijkt dat er meer dan 167 miljoen accounts zijn gestolen.
Opvallend is dat LinkedIn de gegevens niet erg goed beveiligde. Zo waren de wachtwoorden versleuteld met een SHA1-algoritme
18 oktober 2018: Facebook werd getroffen door een grote hack, waarbij gegevens van 30 miljoen accounts het openbaar werden.
18 november 2018 : Groot datalek bij luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific is ontstaan na een aanhoudende campagne van cyberaanvallen. De piraten verkregen onrechtmatige toegang tot persoonlijke gegevens zoals geboortedata, telefoonnummers en nummers van identiteitskaarten en paspoorten.
13 november, nu pas wordt bekend dat er een datalek heeft plaatsgevonden bij Vakantieveiling.nl.
Regelmatig Er zijn zeer realistische phisingmails in omloop van de RDW, met als afzender Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Phishingmails. Op een of andere manier is je mail adres bekend geworden bij criminelen.
Gehackte websites. 700 Wordpress websites gehacked……

Je hoort steeds weer berichten over gehackte websites, hacks en phisingmails.
Je vraagt je dus af hoe het met de beveiliging in eenvoudige webwinkels gesteld is.

Alle reden om zelf zoveel mogelijk te doen om veilig te internetten en te mailen. In de presentatie kijken we naar een aantal mogelijkheden om die veiligheid te verbeteren. Er is momenteel veel discussie tussen veiligheidsexperts over de betrouwbaarheid van het wachtwoorden systeem. Duidelijk is dat lange wachtwoorden momenteel de beste garantie zijn tegen het hacken van je wachtwoorden. Een goede beveiliging biedt de twee stap verificatie. Deze wijze van verifiëren kan op verschillende manieren plaats vinden. Ook daar wordt aandacht aan besteed in deze presentatie.

Presentatie Uw PC

Graag tot ziens op maandag 26 november in Tjallebert.
Ab Schuurhuis.

We nodigen iedereen uit die geinteresseerd is in computergebruik of die samen met anderen zijn/haar kennis wil verbreden van harte uit vrijblijvend deze avond te bezoeken.

Dus neem de laptop mee, er is elektriciteit en Wi-Fi.

Klik hier  voor Agenda en informatie over de clubavond in Tjalleberd.

Tjallererd kaart

locatie: MFA. Aengwirden

Adres: Sportveld By de Fjilden, It Hiem 3, 8458 CA Tjalleberd van 19:30 tot 22:00 uur.