images/fade/fade1.jpg

"Joomlacursussen HCC Joomla! Heerenveen"


Joomla! cursusseizoen 2017-2018

HCC Joomla! Heerenveen organiseert in het seizoen 2017-2018 vier cursussen. In september 2017 gaan deze cursussen van start. Iedere cursus bestaat uit 9 maandelijkse bijeenkomsten. Aanmelden kan weer!

  • Starterscursus
  • Gevorderdencursus
  • HTML-CSS-cursus
  • Templatecursus

Wat is Joomla?
Met Joomla is het maken van een eigen (CMS gestuurde) website  binnen bereik gekomen voor ieder die zich er in wil verdiepen. Joomla is open source software en gratis te downloaden van internet. Joomla heeft veel mogelijkheden voor zowel de beginnende gebruiker, de gevorderde hobbyist als voor de webprofessional. Joomla wordt onderhouden en ontwikkeld door 's werelds grootste open source community.

Joomla wordt gebruikt door 3,3% van alle websites wereldwijd, variërend van een kleine hobbysite tot aan bedrijven als Ebay, Ikea, Sony, MTV en Exact. Meer dan 3000 overheidswebsites wereldwijd en ook de websites van de Verenigde Naties draaien onder Joomla. Een kort getalsmatig overzicht: Infographic-video.

Starterscurus Joomla!
Al een aantal jaren een succes, onze Starterscursus Joomla. Ook het komende seizoen bieden we een nieuwe groep de gelegenheid zich de basisbeginselen van het maken en beheren van een website met Joomla eigen te maken in de Starterscursus Joomla.

De cursus wordt gegeven door Berend Bouma, geassisteerd door Margreet Bekema en Roel Tiemersma.
De kosten voor de Starterscursus Joomla bedragen € 135,- (exclusief eventuele boeken en/of eigen domein).
Meer informatie over de Starterscursus Joomla vind je op onze website.
Aanmelden: aanmeldformulier Starterscursus.

Gevorderdencursus Joomla!
Niet meer weg te denken uit ons aanbod: onze Gevorderdencursus Joomla. De Gevorderdencursus is een prima vervolg op de Starterscursus en gaat dieper in op de mogelijkheden die Joomla biedt. In deze cursus onder andere aandacht voor uitbreiden van de mogelijkheden van Joomla met extensies, enige basiskennis van templates, meertalige websites en veiligheid van je website.

De cursus wordt gegeven door Eric Beernink, geassisteerd door Frits Schippers.
De kosten van de Gevorderdencursus Joomla bedragen € 135,- (exclusief eventuele boeken en/of eigen domein).
Meer informatie over de Gevorderdencursus Joomla vind je op onze website.
Aanmelden: aanmeldformulier Gevorderdencursus

HTML en CSS-cursus
Onze HTML en CSS-cursus is een praktijkgerichte training. Na de cursus heb je voldoende handvatten om door te st(r)omen naar de Templatecursus Joomla, maar hij kan ook prima worden gevolgd als je alleen kennis wilt opdoen van de webtalen HTML5 en CSS3.

In deze cursus wordt een stevige basis van de webtalen HTML5 en CSS3 gelegd. Of je nu een statische website hebt of een website met een CMS als Joomla, geen enkele website kan bestaan zonder HTML. Met CSS kun je je webpagina verder opmaken met bijvoorbeeld (achtergrond-)kleuren, randen, lettertypes, grootte van het lettertype enz. Als je zelf de controle wilt over het uiterlijk van je website of zelf een template wilt maken of aanpassen, kun je niet zonder kennis van deze webtalen.

De cursus wordt gegeven door Benno Stulemeijer, geassisteerd door Rineke Rottiné.
De kosten voor de HTML en CSS-cursus bedragen € 135,- (exclusief eventuele boeken en/of eigen domein).
Meer informatie over de HTML en CSS-cursus vind je op onze website.
Aanmelden: aanmeldformulier HTML en CSS-cursus.

Templatecursus Joomla!
Voor diegenen die zich willen verdiepen in het vormgeven van de Joomla website bieden we een Templatecursus Joomla. De template bepaalt immers het uiterlijk van de Joomlawebsite!

Een template volledig zelf kunnen bouwen en alle functionaliteit geven die je website nodig heeft, is de wens van veel Joomla websitebouwers. Er zijn op internet weliswaar veel gratis of betaalde kant-en-klare Joomla-templates te vinden, maar het zelf bouwen of aanpassen van een bestaande template geeft veelal veel meer mogelijkheden. Met kennis van de opbouw en structuur van een template wordt het een stuk gemakkelijker om een template helemaal naar je eigen hand te zetten.

Verschillende webtalen worden gebruikt in een Joomla-template waarvan HTML en CSS de belangrijkste zijn. Maar ook XML, PHP, Javascript, Less en eigen Joomla tags zullen de revue passeren.

De cursus wordt gegeven door Benno Stulemeijer, geassisteerd door Rineke Rottiné.
De kosten voor de Templatecursus Joomla bedragen € 135,- (exclusief eventuele boeken en/of eigen domein).
Meer informatie over de Templatecursus Joomla vind je op onze website.
Aanmelden: aanmeldformulier Templatecursus.

Plaats en tijdstip
De cursusavonden vinden plaats in de maanden september 2017 t/m mei 2018,  van 19.30-22.00 uur in onze locatie zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen.

Meer informatie
Meer informatie over de cursussen (en ook over alle andere activiteiten van HCC Joomla! Heerenveen, zoals de Joomlawerkgroep en de Templatewerkgroep en onze Thema-avonden) vind je op onze website.
Heb je vragen over de cursussen dan kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Website: joomlaheerenveen.nl
Twitter: JoomlaHveen

Facebook: HCC Fryslân Heerenveen